Nedeljni ručak će učiniti još boljim
Ideja za nedeljni ručak je uvek dobrodošla. a ovaj put vam donosimo piletinu sa cimetom. Način pripreme je jednostavan, a rezultat fantastičan.
Sastojci:
6 pilećih bataka, kašikica cimeta, 1 limun, so, biber, muškatni oraščić, ulje.
Priprema:
🍗 Meso iseći na kockice, ako se radi o pilećem belom mesu ili cele komade posuti cimetom.
🍋 Iscediti sok od limuna pa preliti, narendati koru, posoliti pa pobiberiti, nastrugati pola muškatnog oraščića. Dodati malo ulja, dobro promešati pa ostaviti preko noći u frižideru.
🍴 Ispržiti na ulju ili zamotati u aluminijumsku foliju pa peći u rerni. Uz piletinu možete pripremiti i pire krompir, pomfrit, bareno povrće ili razne vrste salata.
pročitajte još
CRVENA PAPRIKA dobra je za VID, ali i za OVO 🌶😁
pročitajte još
Savršen ručak: MARINIRANA JUNETINA 🧄🧅🥩
Autor: redportal.rs