Sigurno ste čuli da je zdravo popiti limun i vodu, ali da li znate zašto?

Mnogi ljudi širom sveta godinama piju mlaku vodu sa limunom odmah nakon buđenja. Kod nas ta navika i nije naročito usađena, ali vreme je da to promenimo. 🍋

Sve što je potrebno da uradite svakog jutra pre doručka je da napravite limunadu sa mlakom vodom i popijete na prazan stomak. Ovaj napitak, koji se smatra jednim od najzdravijih, potpuno će pročistiti vaš organizam.

Foto: Pixabay.com

Voda sa limunom ne samo da samo da gasi žeđ bolje od bilo kog drugog napitka, nego i  hrani telo sa vitaminima i mineralima koji su potrebni našem organizmu. Limun s vodom se smatra najboljim prirodnim energetskim napitkom. Kada se probudimo ujutru, naše telo je dehidrirano i ima potrebu za vodom kako bi izbacilo toksine. Limun sadrži kalijum, kalcijum i magnezijum. Depresija i anksioznost su često rezultat niskog nivoa kalijuma u krvi. Ono što je mnogim ženama važno je činjenica da voda sa limunom pomaže kod mršavljenja. Limun sadrži pektin vlakna, koja pomažu da se utoli glad.Topla voda sa limunom pomaže varenju i reguliše rad creva. Pošto je limun snažan antioksidans, štiti organizam od slobodnih radikala i jača imuni sistem. Verujemo da je ovo dovoljno razloga da već sledeće jutro počnete sa upotrebom ovaj delotvoran napitak. Jednostavan je, a veoma važan za normalan rad i funkcionisanje celog organizma.

Autor: redportal.rs

#imunitet

#limun

#voda

#zdravlje