Uprkos mišljenju ljubitelja zdrave ishrane, koji se naježe pri samom pomenu reči suvo meso, treba naglasiti da suvo meso ima niz pozitivnih osobina - osim očigledne, da je neverovatno ukusno i da je omiljeno meze uz rakiju i vino.
Najvoljenije, bar na našim prostorima, je dimljeno suvo meso, kao i kuvana i pržena slanina, koje se kasnije mogu začiniti omiljenim začinima i belim lukom.
Mnogo porodica često se susreće sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.
Neobrađeno suvo meso može da se čuva oko 3-4 dana u najhladnijem delu frižidera, dok ga ne posolite, skuvate ili jednostavno nasečete i stavite u zamrzivač.
Foto: Pixabay.com/ds_30
Dimljena i posoljena slanina imaju značajnije duži period čuvanja. U frižideru, ona se može čuvati oko 3 meseca.
Ako ste ipak preterali, pa ste pripremili malo više posoljenog suvog mesa za meze, možete je čuvati u zamrzivaču, tako što je čvrsto umotate u najlon, kako ne bi bilo vazduha oko nje. Rok čuvanja je oko 12 meseci.
KUĆNI SAVETI: Zašto treba jesti KISELI KUPUS?🟢🍃🤔
KUĆNI SAVETI: Koja riba iz konzerve je NAJZDRAVIJA? 🥫🐟🤔
KUĆNI SAVETI: Kako sprečiti klijanje krompira? 🥔🌱🚫
Autor: nportal.rs