Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.
Ukoliko volite kiselo povrće, turšija je odličan izbor, a kako jedan od glavnih izvora vitamina C tokom zime može da posluži i kiseli kupus.
Ipak, važno je znati kako ga pravilno ukiseliti, kako ga sačuvati što duže tokom zime i koliko mu treba da se ukiseli u buretu, tako da stigne baš onda kada je potrebno.
Za fermentaciju kiselog kupusa u procesu kiseljenja obično je potrebno i do četiri nedelje, pa ako niste uspeli da ga pripremite na vreme u oktobru i novembru možete proces započeti i sada, kako bi do kraja decembra i početkom januara imali ukusan kiseli kupus.
Ukoliko želite da ga duže sačuvate, a primetite da se stvara cvet i da će kupus da se pokvari u bure dodajte vinobran i tim ćete preseći proces fermentacije. Tako ga možete sačuvati gotovo tokom cele zime i u njegovom ukusu uživati sve do ranog proleća.
KUĆNI SAVETI: Kako da suvi hleb postane svež? 🥖😉
Autor: nportal.rs