Trik koji daje savršeno mekano meso 😋

Marinada daje savršen ukus, ali ukoliko niste znali, postoji još jedan sastojak koji će dodatno omekšati meso i dati mu fantastičan ukus, prenosi b92.net.

Ukoliko želite da postignete da vam meso bude savršeno mekano, a ne žilavo - potreban vam je kivi.🥝

Svima se bar jednom desilo da meso koje smo pripremili nije ispalo mekano, već žilavo i da nam u tome nije pomoglo ni mariniranje.😒

Ako želite da vam se parče svinjskog ili junećeg mesa koje ste pripremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik s kivijem, zahvaljujući kojem će meso biti izuzetno mekano. Sve što je potrebno da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme, poput mariniranja.😋

Kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko.

Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške izrezan kivi nekih sat, dva pre pripreme. Takođe, važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.🍗

Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.🍍

Autor: Krstarica / superzena.b92.net