Vaš novi omiljeni kolač 👌❤️

Proteklih godina imali smo priliku da vidimo mnogo interesantnih verzija braunija koje su napravljene, pa im neki dodaju osvežavajuće voćke poput jagoda i šljiva, neki obogate njihov ukus koštunjavim voćem, ali jedan od definitivno najlepših ovakvih kolača jeste mint brauni! U pitanju je verzija s ekstraktom mente, za koju ne sumnjamo da će postati vaš omiljeni kolač. 😎😎

A pravi se tako jednostavno!

ZA KORU:

▪️ 100 grama čokolade za kuvanje 🍫
▪️ 70 grama šećera
▪️ 90 grama putera 🧈
▪️ 2 jajeta 🥚
▪️ 100 grama mekog brašna
▪️ 1 kašika praška za pecivo 🥄
▪️ 1 vanilin šećer
▪️ 20 grama badema 🌰

ZA FIL:

▪️ 2 kašike omekšalog putera 🧈
▪️ 6 kašika krem-sira
▪️ 2 kašike čvrsto umućenog šlaga
▪️ 250 grama šećera u prahu
▪️ 1/2 kašičice ekstrakta mente 🥄
▪️ zelena boja za hranu 🟢

ZA ČOKOLADNI SLOJ:

▪️ 80 grama čvrsto umućenog šlaga
▪️ 100 grama čokolade za kuvanje 🍫
▪️ 70 grama putera 🧈

PRIPREMA 👩🏻‍🍳:

KORA
Penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodati puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi, čokoladu za kuvanje i na kraju brašno pomešano s praškom za pecivo. Potom dodati mlevene ili sitno seckane bademe, pa peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

FILU dubokoj činiji mikserom umutite omekšali puter i krem-sir dok ne dobijete glatku masu, pa dodajte šlag i nastavite da mutite srednjom brzinom. Postepeno dodajte šećer u prahu i mutite sve vreme, pa dodajte i ekstrakt mente. Sipajte jestivu zelenu boju dok ne dobijete željenu nijansu. Mutite još nekoliko sekundi, pa prelijte preko kore. Stavite u frižider na najmanje jedan sat.

ČOKOLADNI SLOJU većoj šerpi zagrejte sve sastojke za preliv na srednjoj vatri, neprestano mešajući, dok se svi ne istope i ne postanu glatki. Zatim sklonite s vatre i stavite da se hladi oko 15 minuta. Potom sipajte preko dobro ohlađenog fila. Odložite u frižider da se hladi nepokriveno dok se ne stegne.Pre sečenja kocki ostavite da odstoji dvadesetak minuta na sobnoj temperaturi.

Autor: Novosti