Ne kuva se, a ukus joj je magičan

Ako želite da probate nešto drugačije pripremljenu palentu, ovaj trik turske glumice sigurno će vam se dopasti. Rezultat je kremasta, lagana palenta idealna za doručak ili večeru.

Turska glumica Nur Fetahoglu ostvarila je veliki broj zapaženih uloga, a domaća publika obožavala ju je u ulozi sultanije Mahidevran u seriji "Sulejman Veličanstveni".

Ona i dalje vredno radi i brine o svojoj ćerkici, koju je dobila s bivšim suprugom Leventom Vezirogluom, a ponosi se svojim kulinarskim veštinama.

Ipak, njeno jelo koje ćemo vam danas predstaviti nije nimalo komplikovano – štaviše, priprema se očas posla i od svega nekoliko sastojaka, a reč je o jednostavnoj palenti na nešto drugačiji način od uobičajenog.

Sastojci:

4 kašike kukuruznog brašna, 4 kašike maslaca, 2 čaše mleka, 300 g kačkavalja u listićima.

Priprema:

- Otopite maslac u tiganju na srednjoj temperaturi. - Kad se zagreje, smanjite na nisku vatru, pa dodajte kukuruzno - brašno, kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje. - Pržite sve dok ne promeni boju, pa počnite da sipate mleko malo po malo uz mešanje kako biste sprečili formiranje grudvica. - Potom dodajte sir i nastavite da mešate još nekoliko minuta. - Služite uz kiselo mleko ili jogurt.

Autor: glossy.espreso.co.rs