Sveštenik je tokom venčanja naglasio da mladencima ne treba davati uobičajene savete, rekavši da su oboje već stekli životno iskustvo i mudrost

Amerikanci Berni Litman (100) i Mardžori Fiterman (102) iz ​​Filadelfije dokaz su da nikad nije kasno za početak nove ljubavne priče. Ovaj slatki par je u romantičnoj vezi skoro deset godina i upoznao se u staračkom domu. Deceniju kasnije, 19. maja, rekli su sudbonosno "da" u domu, na istom mestu gde su se i upoznali, preneo je Njujork post.

Jevrejski sveštenik Adam Volberg je vodio venčanje i primetio da se Litman i Fiterman, kao par, razlikuju od svih drugih parova koje je nedavno venčao.

- Većinu parova koje sam oženio u poslednje vreme upoznao sam u aplikacijama za upoznavanje. Zaista više volim stare načine zabavljanja. Na primer, živite u istoj zgradi, naletite jedno na drugo i ljubav se rađa ❤️- rekao je sveštenik tokom obreda venčanja.

Litmanova unuka Sara Sičerman otkrila je za Foks njuz da su njen deda i njegova devojka počeli da se zabavljaju pre deset godina. Kasnije su ponovo pronašli ljubav, pošto su prethodno izgubili svoje dugogodišnje partnere.

Svi smo bili oduševljeni što je pronašao nekoga da se bavi aktivnostima i provodi vreme.

Njihova veza je nastavila da raste tokom godina, rekao je Sicherman. Ona je rekla da su njih dvoje "tako srećni što su se našli i što su bili podrška jedno drugom, posebno tokom pandemije".

S obzirom na njihove poodmakle godine, većina Litmanove porodice nije mislila da bi želeo da se ponovo oženi. Litman je bio oženjen 65 godina sa svojom pokojnom ženom Bernis; zajedno su imali dvoje dece, četvoro unučadi i devetoro praunučadi.

- Odluka da ih uzmemo bila je pravo iznenađenje za nas. Mislili smo da će doživeti dane kao i ranije – u statusu kvo - rekla je Litmanova unuka.

Sveštenik Volberg je tokom venčanja naglasio da mladencima ne treba davati uobičajene savete, rekavši da su oboje već stekli životno iskustvo i mudrost, a njihovi stavovi, osećanja i mišljenja su u ovom trenutku prilično dobro formulisani.

- To ne znači da nećete nastaviti da učite i rastete kao ljudi - rekao je on.

- Ne znam da li ste ikada zamišljali da ćete ponovo pronaći ljubav nakon što je Moris napustio ovaj svet - rekao je sveštenik Fitermanu, misleći na njenog dugogodišnjeg supruga koji je umro 1999. godine.

Ali onda je došao Berni i shvatili ste da je neko neverovatno poseban ušao u vaš život. 🥰

Autor: redportal.rs