Odluka usvojena 29. decembra 2023. godine

Skupština Gradske opštine Novi Beograd usvojila je odluku o uvođenju kućnih ljubimaca u prostorije opštine, čime je i zvanično postala pet frendli opština. 💖

Odluka o uvođenju kućnih ljubimaca u prostorije opštine Novi Beograd usvojena je na sednici Skupštine opštine 29. decembra 2023. godine.

Uvođenje pasa i mačaka dozvoljeno je u šalter salu, uslužni centar, sve sale u zgradi opštine, kao i u prostorije mesnih zajednica na teritoriji opštine Novi Beograd.

Odlukom je precizirano da psi moraju biti na povodcu, mačke u transporteru, te da uvođenje opasnih pasa nije dozvoljeno.

Pored ovih uslova, navedeno je da kućni ljubimci koje građani povedu sa sobom u prostorije Opštine moraju biti vakcinisani protiv besnila i obeleženi u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo. ☝

Prema rečima predsednika opštine Bojana Bovana, uvođenje kućnih ljubimaca u tačno određene prostorije opštine, nastavak je brige lokalne uprave u oblasti zaštite životrinja i kućnih ljubimaca. 👇

- Nadamo se da će ova odluka biti od velike koristi vlasnicima kućnih ljubimaca. Uz pomoć lokalnog tima volontera ARS Novi Beograd želimo da premostimo neku vrstu jaza između njih i onih sugrađana koji nemaju ljubimce i uvedemo veći komunalni red - kaže Bovan, kako piše Beta, prenosi 021.rs.

On dodaje da je tokom prošle godine je štampano i na ulaze zgrada na Novom Beogradu zalepljeno 5.000 plakata kojima se apeluje na vlasnike kućnih ljubimaca da vode računa o higijeni.

Foto: Pixabay.com/free use

Autor: 021.rs