Konkurs je otvoren do 25. oktobra 2024. godine.

Društvene mreže ovih dana bruje o objavama umetničke grupe iz Beograda pod nazivom „Neumetnost“ ili „NISMO umetnici“. Ova grupa se predstavlja kao „kolektiv za one koji teže preoblikovanju sveta kroz kreativnost i inovaciju“. Članovi tvrde da odbacuju tradicionalne umetničke okvire i, kroz bunt mladih umetnika, usmeravaju svoj rad ka transformaciji umetnosti, oslobađajući je kao sredstvo izražavanja i društvenih promena. 

U tom duhu nastala je i saradnja sa beogradskom galerijom „Monolog“ i zajedno pozivaju na učešće u projektu u kojem mladi kreativci imaju glavnu reč. Umesto da svoje karijere prepuste slučaju, ovi mladi ljudi teže razmeni sa kreativnom industrijom Srbije, dok izložba ima za cilj povezivanje umetnika sa poslovnim svetom. Time im se omogućava da uspostave kontakte sa kompanijama, dobiju prilike za zaposlenje, rade na projektima i prodaju svoje radove.

Tema izložbe je slobodna, a galerija „Monolog“ i ekipa „NISMO umetnici“ pozivaju studente umetničkih fakulteta iz Beograda da se prijave za grupnu izložbu, koja će biti otvorena 14. novembra 2024. godine u prostorima galerije na adresi Kralja Petra 26 u Beogradu.

Kriterijumi za prijavu uključuju dostavljanje CV-a i portfolija. Svi prijavljeni radovi biće razmatrani, a čak i oni koji ne budu izabrani imaće priliku da budu primećeni od strane kompanija.

Konkurs je otvoren do 25. oktobra 2024. godine.

Više informacija se može naći na Instagram profilima @nismo.umetnici i @monolog.gallery, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na konkurs preko sajta galerije https://www.monologgallery.com/open-call-nismo-umetnici

Autor: redportal.rs