UK: Tito treba da bude u najvećem antifaštičkom gradu, a to je Sarajevo.

Strasti oko izjave Aleksandra Šapića da će bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita premestiti iz Kuće cveća i vratiti u Kumrovec naišla je na osudu javnosti.

Na ovo je reagovao i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk poručivši Šapiću da Tita pošalje u Sarajevo.

- Danas je Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, objavio kako želi posmrtne ostatke Josipa Broza Tita izmestiti iz Kuće cveća. Uz nacionalističke ispade, istorijsku relativizaciju i rehabilitaciju fašista poput Draže Mihajlovića u svom nastupu gradonačelnik najavljuje izmeštanje posmrtnih ostataka Tita iz Beograda. - Ukoliko gospodine Šapić zaista imate nameru sprovoditi svoju zamisao da Beograd po mjeri svoje ideologije gurnete još dublje u nacionalističke fantazije, ostaci Josipa Broza Tita neće ostati bez doma. Postoji jedan antifašistički grad koji se diči nasledstvom partizana i jednog od najvećih antifašističkih pokreta u Evropi tokom Drugog svetskog rata, ali i po antifašističkom otporu bolesnim ideologijama u skorijoj prošlosti, a koji će ponosno preuzeti ostavštinu Tita i skrbiti o njoj kako dolikuje, a to je Sarajevo.

U Sarajevu će uvek biti mjesta za ostavštinu Tita, partizana i antifašističke borbe, što potvrđuje i činjenica da naša centralna ulica nosi ime po Titu, jer Sarajevo nema razloga da se stidi svoje prošlosti.

- Pozdrav iz Titove za Beograd.

IZVOR: FB / nihaduk

pročitajte još

Muškarac se R*ZNEO 💣

Autor: Redportal.rs