Mandić očekuje da NSD postane najveća stranka u Crnoj Gori 📊

Na juče održanom zasedanju IV Skupštine Nove srpske demokratije, najveće srpske političke stranke u Crnoj Gori, za predsednika stranke ponovo je jednoglasno izabran dosadašnji lider Andrija Mandić.

Mandić je na čelu NSD-a od osnivanja stranke 2009. godine, a prethodno je bio i predsednik Srpske narodne stranke od 2003. godine. Od 31. oktobra 2023. godine Mandić obavlja funkciju predsednika Skupštine Crne Gore.

Delegati Skupštine su izabrali i druge članove rukovodstva stranke. Za potpredsednike stranke izabrani su Slaven Radunović, Simonida Kordić, Marko Kovačević i Jelena Božović, dok je Mandić naveo da će na prvoj sednici Glavnog odbora predložiti Jovana Jola Vučurovića za predsednika Izvršnog odbora i profesora Cetinjske bogoslovije dr Budimira Aleksića za predsednika Političkog saveta NSD-a.

Mandić je izrazio i uverenje da će Nova srpska demokratija postati najveća stranka u Crnoj Gori.

View this post on Instagram

A post shared by Андрија Мандић (@andrijamandicdf)

IZVOR: IG / @andrijamandicdf

Među gostima Skupštine bio je i Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije koja je sa NSD-om deo koalicije Za budućnost Crne Gore, koji se obratio delegatima.

U trenutnom sazivu Skupštine Crne Gore, NSD ima 9 poslanika, što ovu stranku pojedinačno stavlja na treće mesto po broju poslaničkih mandata. Prema koalicionom sporazumu sa Pokretom Evropa sad i drugim partnerima, dogovoreno je da Nova srpska demokratija i DNP postanu i deo izvršne vlasti nakon rekonstrukcije Vlade, tako što će predložiti kandidate za potpredsednika Vlade za infrastrukturu, ministra saobraćaja, ministra prosvete, ministra turizma i ministra prostornog planiranja i urbanizma.

Autor: redportal.rs