Lukašenko prilikom sastanka poručio da Belorusija uvek rado pruža pomoć i podršku Republici Srpsko

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otputovao je u Minsk te se danas sastao sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Lukašenko je prilikom sastanka poručio da Belorusija uvek rado pruža pomoć i podršku Republici Srpskoj, piše Belta.

- Čitao sam o vašem radu u Belorusiji za ovo vreme. Pozdravljam vaš rad ovde. Treba da znate ono glavno: ako vam nešto u Belorusiji odgovara u pogledu tehnologije i drugih pitanja u poljoprivredi, industriji, zdravstvu, uvek smo spremni pomoći vam i podržati vas - rekao je bjeloruski lider.

Dodik je komentirisao odnose Republike Srpske i Belorusije te je poručio da uprkos izazovima, prijateljstvo se nastavlja. Aleksandar Lukašenko je istakao da Belorusija pomno prati situaciju na Balkanu.

- Znate dobro moj stav. O svim slučajevima i pitanjima koja postoje i o događajima koji se dogodili u nama prijateljskoj Jugoslaviji. Kada su je raskomadali na delove. Znate moju poziciju, odnos prema vama u najtežim vremenima. Mislim na Srbiju kada je ona bila bombardovana - rekao je Lukašenko.

Beloruski predsednik je kazao da zna da samo hrabrost, istrajnost i snaga danas nažalost mogu odrediti budućnost jedne države, regiona, okruga, teritorije.

- Mislim da tu čvrsto stojite zastupajući interese pravoslavaca i ljudi koji u vas veruju. Mi smo u tome na vašoj strani i možete računati na nas. Jednom rečju, došli ste kod svojih prijatelja - rekao je.

Milorad Dodik boravi u radnoj posjeti Belorusiji od 17. do 19. februara.

Autor: redportal.rs