Novi slučaj vršnjačkog nasilja

Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se juče u Srednjoj mašinskoj školi u Tuzli, saznaje portal TuzlaL!VE.ba.

U toku dnevne smene, oko 13 sati, grupa od 3-4 maloletna učenika napala je braću blizance iz istog razreda i tom prilikom pokušali su ih ugurati u školski WC. Kako nezvanično saznaje navedeni portal, jedan od napadnutih učenika je uspeo da se izvuče i pobegne, dok su drugog pretukli 💔.

Prema rečima neimenovanog izvora, nesrećnog mladića su tukli šakama i nogama, nazivali su ga pogrdnim imenima, psovali, bacali su ga o zid, te je u jednom trenutku izgubio svest. Posle su mu pretili da će ga izbosti ukoliko policiji ili bilo kome drugom kaže za događaj.

Povrede u predelu glave i po telu neimenovanog maloletnog učenika konstatovao je dežurni lekar Doma zdravlja Tuzla, gde su mladića, koji će za mesec dana biti punoletan, radi ukazivanja pomoći doveli uplašeni roditelji. Nakon pregleda žrtva nasilnika iz IV razreda škole upućena je na Kliniku za psihijatriju.

Ovim povodom je kontaktirano sa direktorkom Srednje mašinske škole u Tuzli Nihadom Šećerbegović, koja je potvrdila da je upoznata sa slučajem vršnjačkog nasilja:

O svemu sam upoznata, kao i naš pedagog i razredni starešina. Slučaj je prijavljen MUP-u i bolnici Gradina. Preduzimamo sve što predviđeno u ovakvim slučajevima, ali ne bih o ovome govorila telefonom.

Portparolka MUP-a TK Adnana Sprečić takođe je potvrdila da je prijavljen slučaj napada na učenika u Srednjoj mašinskoj školi u Tuzli:

U ovom trenutku Uprava policije MUP-a TK može potvrditi samo da je od strane dežurnog lekara Doma zdravlja Tuzla prijavljen slučaj nanošenja telesnih povreda maloletnom učeniku. Policijski službenici preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili okolnosti pod kojima su učeniku spomenute škole nanesene povrede.

Kako nezvanično saznaje navedeni portal, roditelji pretučenog mladića veoma su uplašeni da bi napadači mogli ostvariti pretnju i ponovo, ovoga puta još teže, povrediti njihove sinove.

Autor: tuzlalive.ba