Rizikujući da i sam upadne u nabujali kanal, priskočio u pomoć nesrećnom drugaru

BIHAĆ: Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić primio je danas u svome kabinetu Albina Mujagića, učenika 1. razreda Tehničke srednje škole, koji je nedavno od utapanja spasio svoga vršnjaka Belmina Selimovića 🤗💪🏻, koji je upao u duboki kanal koji se uliva u reku Unu, javljaju Nezavisne.

- Prijem nije samo kako bi se ovakva hrabra reakcija mladića istaknula i pohvalila, nego i kako bi se naglasila važnost i spremnost ljudi da priteknu u pomoć jedni drugima 🍀☝🏻. Smatram da su to vrednosti i principi za koje se kao društvo moramo zalagati i zato ih i na ovaj način moramo isticati kao pozitivne primere - istakao je Sedić.

Inače, 15-godišnji Albin postao je junak kada je 19. aprila ove godine, rizikujući da i sam upadne u nabujali kanal, priskočio u pomoć nesrećnom drugaru.

Selimović je nepažnjom upao u vodu, borio se sa stihijom i već je bio na rubu snage 😥, dok je na sebi imao debelu bundu koja se nakvasila vodom i vukla ga na dno. Zanimljivo je kako je veliki broj okupljenih građana posmatrao celi prizor, a da niko od njih nije priskočio u pomoć 😲.

Mujagić kaže kako se nije ni trenutka dvoumio ☝🏻, skinuo je sa sebe suvišnu odeću, preskočio ogradu obližnjeg dvorišta, te zagazio u hladni kanal kako bi izvukao davljenika.

Foto: Unsplash.com/Christopher Beloch

- Primetio sam da mu se ruka počela grčiti, pa sam ga savetovao da što brže radi nogama kako bi ga prošao grč, što je on i učinio. Jednom rukom sam se čvrsto prihvatio za drvo uz obalu, a drugu sam dodao Belminu i naposletku ga uspeo izvući - kaže Mujagić, dodajući kako su mu u tom trenutku pomogla još dvojica drugara 🍀🤗.

Zbog ovoga humanog čina Mujagić je zaradio brojne pohvale od drugih učenika, svojih nastavnika, te drugih građana Bihaća.

- Kada ovakav čin napravi praktično dete koje je tek izašlo iz osnovne škole, onda je to zaista podvig za svaki respekt ☝🏻. Albin je zaista naš junak, a inače je dobro i povučeno dete, te učenik za primer - kaže Akib Mujagić, razredni odeljenja koje pohađa Mujagić.

Autor: nezavisne.com / Zlatan Čekić