Protivljenje SDP-a neće sprečiti Vladu da izglasa Temeljni ugovor

Predsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, uprkos protivljenju članova izvršne vlasti iz SDP-a, ponovio je danas da je cilj da se ima što širi konsenzus kada je reč o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

- Ko god može da pomogne da se unapredi tekst, dobrodošao je. To pitanje ćemo vrlo brzo završiti, na način koji predviđaju Ustav i zakon, i biće prihvaćen u širokom konsenzusu.

On je to rekao na pres konferenciji u Vili Gorica posle sastanka sa finskom koleginicom Sanom Marinom, preneli su podgorički mediji.

Predsednik crnogorske vlade pozvao građane na odgovornost i štednju

Predsednik crnogorske vlade Dritan Abazović rekao je danas da strahuje od krize, kako hrane tako i energenata, koja će nastupiti na jesen, uz apel građanima da budu odgovorni i štede gorivo i električnu energiju.

- Nije ovo apel da promene navike, ali jednostavno sve na svetu čeka teška godina, i ona neće zaobići ni Crnu Goru. Verujem da ćemo i tu situaciju prevazići - rekao je Abazović, preneli su podgorički mediji.

Abazović je novinarima u Vili Gorica, posle razgovora sa finskim kolegom, rekao da građani treba da prihvate činjenicu da vlada radi sve što je u njenoj mogućnosti, ali da ne može da zaustavi rat u Evropi.

- Ne samo da ćemo imati krizu energenata, već i krizu hrane. I ozbiljne zemlje ozbiljno razmišljaju o tome. Preduzećemo sve mere, i sad ih preuzimamo. Imali smo već inicijativu za akciznu politiku - rekao je Abazović.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#abazović