DF smatra da Đukanović krši Ustav

Demokratski front pokreće opoziv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u Skupštini Crne Gore. Takođe, tražiće i mišljenje Ustavnog suda povodom današnjeg govora Mila Đukanovića na Cetinju koji se tiče izboru novih ambasadora.

Đukanović je danas tokom obraćanja na Cetinju saopštio da oni koji su bili protiv obnove nezavisnosti nemaju moralno pravo da traže saglasnost države Crne Gore da budu njeni predstavnici.

Radulović je kazao da je Đukanović ovom izjavom prekršio Ustav i osnovna ljudska prava određenih ljudi.

- Misli se na ambasadore i ljude koji 21. maja nisu glasali za nezavisnost Crne Gore. Građani ove države koji su ulčestvovali na jednom izjašnjavanju, plebiscitu zbog toga kako su se izjasnili ne mogu da obavljaju javnu funkciju u zemlji u kojoj je Milo Đukanović predsjednik i šef režima 30 godina - kazao je Radunović, poslanik Demokratskog fronta, a prenose Vijesti.

Govor Mila Đukanovića dolaze posle medijskih pisanja da će novi ambasador Crne Gore u Srbiji biti Želidrag Nikčević, istaknuti književnik i političar iz Crne Gore, koji je poznat po svom stavu iz 2006. kada je bio za zajedničku državu.

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#Milo Đukanović

#opoziv

#skupština crne gore