Otvoren poziv Đukanoviću i Krivokapiću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zainteresovan za rezultate popisa u Crnoj Gori, gostujući na RTS-u.

- Srba je u Crnoj Gori proporcionalno više nego Albanaca u Severnoj Makedoniji, pa nemaju nikakva prava. Od 2006. godine nema nikog u vlasti. Imalo je više Albanaca i Bošnjaka, a Srba je ogroman procenat a nikakva prava nisu imali. Čim nisu u stanju da uguše srpske pokrete i političare koji se ne stide da kažu da su Srbiji rođenjem, kriv sam ja. Nisam učestvovao i nisam zainteresovan da učestvujem u izborima - kazao je Vučić.

On je pozvao predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i premijera Zdravka Krivokapića u zvaničnu posetu Srbiji.

- Sa Milom Đukanovićem se ne čujem uopšte, sa Zdravkom Krivokapićem sam se video. Volio bih da obojica dođu u zvaničnu posetu Beogradu. To što imamo razlike i drugačije mislimo ne znači da ne treba da razgovaramo. Ne mislim da će Đukanović želeti da dođe, ali ima otvoren poziv - dodao je Vučić.

Popis u Crnoj Gori bi trebao da se održi aprila ove godine. Međutim, u novom budžetu Vlade Crne Gore nije predviđena stavka koja se odnosi na organizaciju popisa, pa su pojedini crnogorski mediji zaključili da će popis biti odložen.

Politička prepucavanja na temu popisa takođe su uzavrele, te poslanici URA traže odlaganje, dok Demokratski front tako nešto naziva skandaloznim i nedopustivim.

Popis se može sprovesti i posebnom uredbom Vlade ali za sada nema nikakvog podatka o tome. Vremena ima još, pa ćemo videti da li će biti održan u roku koji je zakonski propisan ili će pak biti odložen.

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#popis

#rezlutati

#vucic

#zainteresovan