Dug, otvoren i sadržajan razgovor sa senatorima, napisao je Vučić na Instagramu 👇

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, članicom Odbora za spoljnopolitičke odnose Senata i predsedavajućom pododbora za Evropu. 👇

- Dug, otvoren i sadržajan razgovor sa senatorima @senatorshaheen @senatorricketts i @chrismurphy. Istakao sam da je česta komunikacija između Srbije i SAD, kao izuzetno važnog partnera naše zemlje, od ključnog značaja u jačanju veza između naših zemalja i rešavanju ključnih pitanja od zajedničkog interesa - napisao je Vučić na Instagram nalogu i dodao:

- Ponovio sam veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući važnost zaštite njihovih interesa i uslova za normalan život, pogotovo imajući u vidu i poslednji potez Prištine koja je ukinula dinar kao legitimno sredstvo plaćanja, čime je na bezobziran način ugrožena egzistencija srpskog stanovništva.

Vučić je naglasio potrebu za nastavkom dijaloga u cilju rešavanja sve jačih pritisaka sa kojima se svakodnevno suočava srpski narod na KiM i zahvalio se na podršci SAD u pronalaženju mirnog i održivog rešenja ovog pitanja.

- Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima, pitanjima regionalne stabilnosti i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, kao i o jačanju ekonomske saradnje i investicijama u velike projekte koje Srbija pokreće u sklopu EXPO2027. Zahvalio sam SAD na podršci koju pružaju Srbiji na #EU putu, kao i našem opredeljenju da nastavimo sveobuhvatni razvoj zemlje u svim oblastima - istakao je Vučić, kako prenosi Pink.rs.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / @buducnostsrbijeav

Autor: Pink.rs