Od svađe oko psećeg izmeta, preko tuče, do vitlanja katanom

U neobičnoj svađi sa komšijama u Runkornu, Rebeka Lou, 30, mahala je samurajskim mačem tokom sukoba oko čišćenja psećeg izmeta. Incident se odigrao ispred Rebekine kuće i eskalirao je nakon oštre razmene reči koja je prerasla i u fizički obračun.

Prema spisima sa sudskog ročišta u Varingtonu, svađa je počela kada se Lou verbalno suočila sa dve žene - majkom i ćerkom, zbog nečišćenja za svojim psom koji je vršio nuždu na njenom travnjaku. Sukob je brzo postao fizički, gde je Lou napadnuta. Ove dve žene su je udarale i vukle za kosu.

Nakon prvobitne tuče, žene su napustile mesto događaja. Međutim, situacija se zaoštrila kada je muškarac, partner jedne od žena, kasnije ušao u Rebekino dvorište i odbio da ode. Kao odgovor, Lou je dohvatila veliki samurajski mač i mahala njime prema njemu, nateravši ga da pobegne. Policija je došla na mesto događaja, gde je otkriveno da Lou ima istoriju prethodnih krivičnih dela povezanih s nožem.

Lou je priznala posedovanje oružja i osuđena je na 12-mesečnu kaznu društveno korisnog rada, uključujući 20 dana rehabilitacionih aktivnosti. Uz to, naloženo joj je da plati kaznu od 234 funti. Optužba za upotrebu pretećeg ponašanja je odbačena, jer je prethodno bila fizički napadnuta.

Autor: Redportal.rs