Sumnjiči se za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje

Novopazarska policija uhapsila je dvojicu muškaraca osumnjičenih da su počinili krivično delo zlostavljanje i mučenje i jednog muškarca koji se sumnjiči za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, saznaje RTS.

Uhapšeni su N. M. i I. M. iz Novog Pazara koji se sumnjiče da su u jednom ugostiteljskom objektu pretukli sugrađanina E. B., što je Više tužilaštvo u Novom Pazaru kvalifikovalo kao zlostavljanje i mučenje i njima je određeno zadržavanje do 48 sati. 

Zadržavanje do 48 sati određeno je i E. B. po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, koji se sumnjiči da je objavom na društvenoj mreži izgovarao reči i pokazivao gestove koji se mogu tumačiti kao izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se video sa TikToka gde mladić pokazuje albanske orlove ispred albanske zastave i psuje srpske pratioce, dok na drugom video klipu vidi se snimak napada na njega u toaletu ugostiteljskog objekta u Novom Pazaru.

IZVOR: X / SajtZicer

Autor: rts.rs / redportal.rs