Ako išta, makar je bio uporan

Carina i granična zaštita SAD (CBP) u sredu je saopštila da je dva puta u jednoj nedelji na aerodromu u Sijetlu zaplenila nedozvoljene droge od istog putnika.

Zvaničnici CBP-a su zaplenili kilograme ketamina, kodeina i gama-hidroksibuterata, poznatog kao GHB, od putnika koji je ušao u Sjedinjene Države iz Evrope, a zatim pokušao da se vrati ubrzo nakon što je pušten iz zatvora - samo da bi opet bio uhvaćen sa istom drogom na istom aerodromu.

On je uhapšen i predat Policijskoj upravi Sijetl i sada se tereti za posedovanje s namerom distribucije ketamina prema zakonima države Vašington.

- Službenici CBP-a na terminalu za dolaske Međunarodnog aerodroma Sijetl-Takoma "vredno rade na tome da opasne droge ne dospeju na ulice naše zajednice - rekao je Brajan Hamfri, direktor terenskih operacija u terenskoj kancelariji CBP-a u Sijetlu.

Federalna agencija navodi da je neidentifikovani muškarac star 43 godine prvi put stigao 19. jula na Međunarodni aerodrom Sijetl-Takoma u Vašingtonu iz Amsterdama, kada je prva zaplena izvršena nakon što je upućen na dodatnu inspekciju.

Tokom inspekcije njegovog prtljaga, službenici CBP-a su otkrili oko 5,5 kg ketamina u tečnom i praškastom obliku, oko 1 kg kodeina i oko 85 grama GHB-a.

Međutim, ubrzo nakon što je platio kauciju, ovaj muškarac, koji nije identifikovan kao državljanin SAD, ponovo je uhvaćen na aerodromu kako pokušava da se ukrca na let za London kada su službenici CBP-a pronašli više od 200 grama ketamina.

Autor: Redportal.rs