Kuvar otkrio da je tajna u jednoj voćki ☝

U kulinarstvu se često suočavamo sa izazovom pripreme mesa. Ponekad, čak i uz najpažljivije planiranje i mariniranje, rezultat može biti malo manji nego što smo očekivali. 🧐

Suvo, tvrdo meso može pokvariti zadovoljstvo jela. Međutim, postoji jedan trik koji može preokrenuti situaciju i dati mesu neverovatnu mekoću – kivi. 🥝

Ako želite da vaša svinjetina ili govedina budu neverovatno mekani, kivi je tajni sastojak koji će vam pomoći. Samo nekoliko kriški ovog voća, prekrivenih preko mesa i kratko odstojanje pre pečenja, mogu da transformišu strukturu mesa u nešto neverovatno mekano. 😍

Kao neka vrsta prirodne marinade, kivi igra ključnu ulogu. Razlog za to leži u prisustvu proteolitičkih enzima u kiviju, koji imaju moć da razgrađuju vezivno tkivo u mesu. Ovo omogućava da meso postane mekše, skoro da se topi u ustima. Ako više volite da marinirate meso, sve što treba da uradite je da pratite svoj uobičajeni proces mariniranja, ali dodajte narezani kivi sat ili 2 pre samog procesa pripreme mesa. ☝

Međutim, važno je voditi računa da meso ne bude predugo izloženo kiviju, jer prevelika mekoća može dovesti do raspadanja mesa tokom pripreme. Pored kivija, sličan efekat na mekoću mesa može imati i ananas, tropsko voće koje takođe sadrži slične enzime koji pomažu u mekšanju mesa.🍍

Dakle, ako kivi nije dostupan, ananas može biti odlična zamena za postizanje istog rezultata. Ovaj jednostavan trik je koristan dodatak klasičnom načinu pripreme mesa i može napraviti značajnu razliku u teksturi, pružajući vam nezaboravno iskustvo uživanja u sočnom, neverovatno mekom komadu mesa, prenosi Krstarica 👌

Autor: Krstarica.com