Nekoliko švajcarskih gradova se takmiči za domaćina Evrovizije.

Manje od polovine Švajcaraca raduje se takmičenju za pesmu Evrovizije koje će se naredne godine održati u toj zemlji, navodi se u novom istraživanju. 👇

Pristalice levičarskih partija više su uzbuđene od pristalica partija desnog centra. Ovo je pokazalo istraživanje Sotoma objavljeno u tabloidu Blick u subotu. Anketirano je ukupno 24.720 ljudi.

Odgovorili su na pitanje da li bi bili domaćini takmičenja. Od anketiranih, 49 odsto je odgovorilo ne ili pre ne, a 46 odsto da ili pre da dok pet odsto nije odgovorilo.

Istraživanje Blicka pokazalo je i da je odobravanje najjače među ljudima s višim nivoom obrazovanja nego među drugim grupama stanovništva.

Prema Blicku, ovo bi takođe moglo imati veze s činjenicom da se Nemo identifikuje kao nebinarna osoba i preferira zamenice they/them na engleskom.

Nekoliko švajcarskih gradova se takmiči za domaćina Evrovizije. To su Bazel, Bern, Cirih i Ženeva, piše Klix.ba, prenosi 021.rs.

Prema rasporedu, Evropska radiodifuzna unija i švajcarski javni emiter razmatraće kandidature gradova u julu i avgustu. Odluka o mestu održavanja biće objavljena krajem avgusta.

Autor: 021.rs