Kada je regrutovan u američku vojsku kasnih 1950-ih, Prisli je dao cipele prijatelju.

Par legendarnih plavih cipela koje je nosio Elvis Prisli prodat je za ogromnu sumu na aukciji. 👇

Cipele su prodate za 120.000 funti od strane aukcionarske kuće Henry Aldrige & Son u Devizesu 28. juna, i to po najvišoj ceni od 100.000 do 120.000 funti za koju se očekivalo da će ići. 💸

Prisli je prvi put nabavio cipele nakon što je izveo hit Karla Perkinsa Blue Suede Shoes, i nosio cipele za razne intervjue i javne nastupe tokom 1950-ih, posebno na The Steve Allen Show u Americi, na kojoj je izveo Hound Dog.

Kada je regrutovan u američku vojsku kasnih 1950-ih, Prisli je dao cipele prijatelju.

Kao što je aukcionar Endrju Oldridž rekao, cipele su ono na šta odmah pomislite kada pričate o Elvisu Prisliju i one nadilaze popularnu kulturu.

- Kada se Elvis pridružio američkoj vojsci, imao je okupljanje u Grejslendu. Elvis je pozvao neke od ovih ljudi gore i davao im deo odeće za koju nije mislio da će mu trebati ili želeti kada se vrati iz vojske. Zabrinuti gospodin bio je Alan Fortas, Elvisov menadžer filijale i njegov prijatelj - naveo je Oldridž, prenosi NME.

Tokom godina, cipele su bile izložene u raznim muzejima. Oldridž je rekao da je njihovu autentičnost potvrdio pevač Džimi Velvet, koji je bio blizak Prislijev prijatelj i koji je vodio muzej Elvisovih suvenira.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Henry Aldridge & Son Ltd (@henryaldridgeauctioneers)

IZVOR: IG / @henryaldridgeauctioneers

Autor: Telegraf.rs