Južnokorejac novi član crveno-bele porodice

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavila je novo pojačanje u svojim redovima. ⚽

Crveno-beli su se pojačali na bekovskim pozicijama dovođenjem južnokorejskog reprezentativca Junga Vu Seola.

Seol je potpisao četvorogodišnji ugovor i pridružio se In-Bomu Hvangu koji je prošle sezone bio najbolji fudbaler u Crvenoj zvezdi.

- Srećan sam što sam ovde. Zvezda je veliki klub, zahvalan sam što me je primio klub. Daću sve od sebe da se spremim i pokažem u najboljem svetlu - bile su prve reči novog igrača.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Seol će u novoj sezoni nositi broj 66 koji je uzeo od Hvange u objasnio razlog.

- Ne mislim da sam poseban igrač, ali sam ozbiljan i predan u radu. Imam strast, donosim veliku energiju i pomažem klubu koliko mogu. Otac mi je rođen 1966. godine, celu karijeru nosim taj broj i pitao sam Hvanga da ga dobijem. Znam da je imao dobre partije s tim brojem, nadam se da ću i ja isto.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

On je otkrio da nije tajna da je Hvang imao veliku ulogu u njegovom dolasku u Beograd.

- Hvang je moj prijatelj, puno sam ga pitao o Zvezdi. Saznao sam puno o kulturi i klubu. Znao sam i pre njega šta je Zvezda, gledao sam utakmice u Ligi šampiona. U Koreji znamo za utakmice sa Partizanom, koliko je strastvena utakmica i pomalo zastrašujuća. Možda ću pred derbi imati tremu, ali sam siguran da će sve proći u najboljem redu.

Zadovoljstvo dolaskom Seola nije skrivao direktor Mrkela.

- Seol nam dolazi na deficitarnu poziciju, ima veliko iskustvo. Dugo smo tražili za poziciju levog beka, našli smo je. Hteli smo još zimus da ga dovedemo, ali nismo tada uspeli da se dogovorimo sa klubom, ali sada jesmo.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Novinare je zanimalo stanje u vezi sa Hvangom u trenutku dok postoji interesovanje stranih klubova, među kojima je atinski AEK.

- Nismo razgovarali o tome. Hvang ide na pripreme sa Zvezdom u Rusiju. Biće u avionu za Sankt Peterburg.

Mrkela je najavio dolazak još dva pojačanja.

- Tražimo pojačanja na pozicijama krila i alternativu za špica. Sve drugo će zaviti od odlazaka.

Seol je na Marakanu došao sa povredom koja bi uskoro trebalo da bude sanira, isto kao i ona Pume Rodrigesa.

- Povreda Seola je u završnoj fazi, uskoro će da počne da trenira. Što se tiče Pume, njegova povreda ramena je lakše prirode. Verujem da će biti spreman za prvu ili drugu utakmicu u Rusiji.

Mrkela je uveren da će Seol ubrzo probiti jezičku barijeru.

- Imamo iskustva u takvim situacijama. Dovodili smo prevodioca dok igrač ne nauči jezik. Seol je u fazi da nauči engleski - zaključio je sportski direktor Crvene zvezde.

Autor: redportal.rs