Terzić govorio o finansijama crveno-belih

Fudbaleri Crvene zvezde pripremaju se za novu sezonu. Vredno treniraju pod patronatom Vladana Milojević dok uprava kluba radi na kompletiranju tima za novu sezonu.

Na sednici Skupštine FK Crvena zvezda bilo je reči o finansijama najtrofejnijeg srpskog kluba. Zvezdan Terzić govorio je uspešnoj finansijskoj 2023. godini, a naveo je da crveno-beli ove godine već imaju odličan finansijski bilten:

Govoreći o finansijama za prethodnu 2023. godinu, mogu da kažem da smo završili u plusu, sa ukupnim prihodom od 68 miliona evra. U ovoj tekućoj 2024. godini smo za prvih šest meseci ostvarili prihod od 55 miliona evra i time već ispunili finansijski plan za celu godinu.

Terzić je objavio koliko je Zvezda prihodovala protekle decenije i naveo da je sada finansijski samoodrživ sistem:

Imali smo 373 miliona evra prihoda. Od toga 308 miliona evra su prihodi iz inostranstva, što čini 83 posto od naseg ukupnog prihoda. Imali smo za ovih deset godina, 25 miliona evra prihoda od javnog sektora, a za isti period smo imali 42 miliona evra plaćenog poreza u budžet Republike Srbije. Prosečan prihod za period od 10 godina iznosi oko 40 miliona evra godišnje. Stvorili smo od Crvene zvezde finansijski samoodrživ sistem.

Autor: redportal.rs