Nekoliko puta osuđivana

Sud u Hamburgu osudio je Ursulu Haverbek (95) za negiranje nacističkog genocida u nekoliko navrata, uključujući 2015. godine tokom suđenja bivšem čuvaru nacističkog logora. 👇

Zloglasna nemačka penzionerka poznata kao nacistička baka, koja je više puta bila u zatvoru zbog negiranja holokausta, osuđena je na još 16 meseci robije na poslednjem suđenju u sredu. 🚨

Prilikom izricanja presude sudije su uzele u obzir njene prethodne osude i činjenicu da je takođe koristila postupak za dalje širenje svojih stavova, rekla je portparolka suda za AFP.

Haverbekova je na suđenju nekoliko puta ponovila svoje opaske o holokaustu. Pristalice penzionera pojavile su se u sredu i uzastopno prekidale postupak zezanjem, rekla je portparolka, kako piše Telegraf.rs.

Haverbek je nekada bila šef centra za obuku krajnje desnice zatvorenog 2008. godine zbog širenja nacističke propagande.

Ona je ranije u nekoliko navrata bila osuđena na zatvorsku kaznu zbog negiranja nacističkog genocida, jednom prilikom izjavivši na televiziji da je Holokaust najveća i najtrajnija laž u istoriji.

Haverbek je ovog puta osuđena nakon što je izgubila žalbu zbog osude za komentare navodno date 2015. tokom suđenja bivšem čuvaru Aušvica Oskaru Groeningu, koji je osuđen za saučesništvo u ubistvu.

Autor: Redportal.rs / Telegraf.rs