Crno-bele napustio još jedan igrač

Košarkaš Bruno Kaboklo ipak neće nositi dres crno-belih i naredne sezone.

Nakon izjave Ostoje Mijailovića, predsednika Partizana, da ovaj igrač ostaje u klubu, agent Brazilca dao je drugačiju izjavu za Meridiansport.

Denijel Hazan, agent Kabokla, istakao je da Brazilac, ipak, ne ostaje u crno-belom.

- Znate da je Bruno napustio Partizan da bi se priključio reprezentaciji Brazila. Morao je da obavi sve testove pre starta priprema, imali smo klauzulu u ugovoru prema kojoj je klub obavezan da mu to dozvoli - rekao je Denijel Hazan za Meridian sport.

Iako agent tvrdi da je Kaboklo napusto Partizan da bi se priključio reprezentaciji Brazila, to nije sasvim tačno jer je od ranije poznato da je Kaboklo napustio klub iz Humske samoinicijativno.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Tada se i Partizan oglasio saopštenjem:

- Igrač je bez dozvole kluba i bilo kakvog obaveštenja otputovao za Orlando, navodno zbog obaveza u nacionalnom timu Brazila. KK Partizan se u svojoj istoriji nije susretao sa ovakvim potezima igrača i učiniće sve pravne korake da na najbolji mogući način zaštiti svoje interese. Bruno Kaboklo je svojevoljnim napuštanjem tima učinio presedan i na taj način ostavio saigrače bez pomoći u finalu. Protiv Igrača je odmah pokrenut disciplinski postupak. Kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije u javnosti, KK Partizan ovim putem potvrđuje da su finansijske obaveze prema Brunu Kaboklu blagovremeno izmirene i da nikako novac ne može biti uzrok njegovog svojevoljnog odlaska. U ovom trenutku, klub ima opciju u ugovoru da Igrača zadrži i naredne sezone, a odluku o daljim potezima će doneti u danima pred nama - stoji u saopštenju.

Nakon toga stigle su i informacije da je Kaboklo morao da ode u Orlando jer se rastaje od partnerke Karmen Petrović i u toj državi se spori oko starateljstva nad detetom.

Prema tvrdnji agenta košarkaša iz Brazila, Partizan je Kaboklu kasnio u isplati dve plate.

- Kasne dve plate. U ugovoru ima rok od 30 dana koliko klub može da kasni sa isplatama, ali i da mi moramo u roku od sedam dana (od prekoračenja kašnjenja) da pošaljemo mejl sa zahtevom da se plati. To smo i uradili. Ali niko nam nije odgovorio ni na mejl, niti je novac uplaćen. I poslali smo zahtev za raskid ugovora. Već smo doneli našu odluku. Bruno neće igrati u Partizanu - izjavio je agent košarkaša.

Autor: meridiansport.rs