Guverner američke države Severna Dakota Dag Burgum važi za jednog od glavnih kandidata za potpredsednika

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je izabrao svog potpredsednika i nagovestio da će se pojaviti sa njim u prvoj predsedničkoj debati u četvrtak, kada će se suočiti sa aktuelnim predsednikom Džozefom Bajdenom.

U intervjuu za En-Bi-Si tokom boravka u Filadelfiji, na pitanje da li je odlučio ko će se sa njim kandidovati za potpredsednika Sjedinjenih Država, Tramp je rekao da je „to u njegovoj glavi”. Tramp je naglasio da za sada niko ne zna koga je izabrao za potpredsednika.

Izvori upoznati sa procesom selekcije rekli su za En-Bi-Si da su guverner Severne Dakote Dag Burgum i senator Ohaja Džej Di Vens glavni kandidati za kandidata Donalda Trampa na predsedničkim izborima u novembru. Tramp je prošlog meseca rekao da ima "dobre šanse" da imenuje svog potpredsednika na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, koja se održava od 15. do 18. jula u Milvokiju.

Guverner američke države Severna Dakota Dag Burgum, koji važi za jednog od glavnih kandidata za potpredsednika Donalda Trampa na predsedničkim izborima u novembru, rekao je da nije bitno ko će biti kandidat za potpredsednika, jer pobeda zavisi samo od Trampa.

Burgum je, pre debate američkog predsednika Džoa Bajdena i bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, zakazane za četvrtak, rekao da Bajden može da pokaže povećane sposobnosti tokom debate i da je to učinio pre četiri godine, preneo je Si-En-En.

Autor: redportal.rs