Povodom manifestacije Slovenački dani

BANJALUKA: Udruženje Slovenaca Republike Srpske Triglav Banjaluka organizovalo je manifestaciju Slovenački dani, u okviru koje je na sportskim terenima u Slatini održan bogat kulturno-umetnički i zabavni program 😍, javljaju Nezavisne.

Manifestaciji, koja se održava 15. put zaredom, prisustvovao je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je poručio da "sa velikom ljubavlju u našem gradu dočekujemo svakog čoveka i da Grad Banjaluka podržava i razume sve nacionalne manjine".

- Zadovoljstvo je bilo, zajedno sa ambasadorom Slovenije u BiH gospodinom Serdarom, biti deo manifestacije Slovenački dani, koja se po 15. put održava na granici Banjaluke i Laktaša, u Slatini. Život i suživot su lepa, poželjna i realna stvar i drago mi je da svaki narod ima svoj dan i praznike ☝🏻🥰.
Raduje me i kao gradonačelnika, ali i mladog čoveka da se upoznajem sa kulturama drugih naroda, a naravno da se i drugi narodi upoznaju sa dubokim korijenima tradicije, kulture, nacionalne svesti i identiteta srpskog naroda.
Kada upoznajemo druge narode i kulture, kada u Republici Srpskoj ima mnogo naroda, prepliće se mnogo kultura i običaja, to znači da je ovo samo bogatije, raznolikije podneblje 😍 - kazao je Stanivuković.

Zaključio je da je "Banjaluka uvek bila grad otvorenog srca, a ovaj događaj je najbolji pokazatelj našeg velikog prijateljstva sa Slovenijom, jer upravo tamo, živi i radi mnogo Banjalučana, koji su danas bili deo ove manifestacije".

Autor: nezavisne.com