Beograd, kaže Đurić, pruža ruku saradnje ☝️

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić ocenio je danas da je sastanka evropskih ministara spoljnih poslova neformalne grupe Prijatelji Zapadnog Balkana i partnera sa Zapadnog Balkana u Austriji bio sjajna prilika da se predstave ambicije Srbije u vezi sa sveukupnim rastom i razvojem zemlje, ali i da se pošalje jasna poruka da Beograd pruža ruku saradnje i očekuje ravnopravno mesto za stolom unutar EU.

Đurić je nakon sastanka izjavio:

U neverovatnom ambijentu manastira Getvajg, osnovanog 1027. godine, sastali su se ministri inostarnih poslova zemalja regiona i visoki predstavnik EU Žozep Borelj. Za nas je ovo bila sjajna prilika da predstavimo ambiciju Srbije da do 2027. godine nastavimo rast životnog standarda građana, ubrzani razvoj infrastrukture, ubrzani ekonomski i ukupni društveni razvoj, ali i prilika da pošaljemo jasnu poruku da Srbije očekuje ne bilo kakve kompromise, posebno ne trule kompromise, već ravnopravno mesto za stolom unutar EU.

Ministar je naglasio da uz sve poštovanje prema različitim idejama, Srbija ne smatra da treba da bude član drugog reda, kao i da razume i postupnost procesa, saopštilo je resorno ministarstvo.

Autor: tanjug.rs