Nik Đeljošaj u horu navijača koji su histerično skandirali "Ubij, ubij Srbina" i "Srbe na vrbe"

Potpredsednik Vlade Crne Gore Nik Đeljošaj bodrio je fudbalsku reprezentaciju Albanije na utakmici te ekipe i Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Činjenica da je Đeljošaj među albanskim navijačima nije neka vest, ali jeste to što je bio u horu navijača koji su histerično skandirali „Ubij, ubij Srbina” i „Srbe na vrbe”, a posebno što još uvek nije javno osudio takvo fašističko delovanje.

Đeljošaj je objavio fotografiju iz Hamburga, gde se igrala utakmica, kao i snimak s tribina.

- Kako je dobro biti Albanac - napisao je na Fejsbuku uz fotografiju s navijačkim šalom.

I lider Građanskog pokreta URA i bivši premijer, sada poslanik u crnogorskom parlamentu, Dritan Abazović, javio se kao vatreni navijač, rekavši:

Prvo navijam za Albaniju, a potom i za reprezentacije iz regiona.

Za razliku od Đeljošaja, Abazović je poručio:

Došao sam da navijam za Albaniju na Evropskom prvenstvu, ali ću u meču protiv Engleske dati veću podršku reprezentaciji Srbije.

Đeljošaja je predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković javno pitao da li je bio deo „antisrpskog” hora s tribina.

- Celi svet je imao prilike da vidi necivilizovano, varvarsko i neljudsko navijanje navijača Hrvatske i Albanije tokom utakmice EP. Umesto da navijaju za svoje reprezentacije i bodre ih u duhu fer-pleja, desetine hiljada Albanaca i Hrvata uglas su vrištali ’Ubij Srbina’ i ’Srbe na vrbe’. Postavljam pitanje potpredsedniku crnogorske vlade, Niku Đeljošaju: Da li ste i vi bili deo ovog antisrpskog hora, imajući u vidu da ste zaogrnuti albanskom zastavom pratili pomenutu utakmicu sa tribina? - naveo je u saopštenju za javnost Dajković.

Lider SCG je pitao premijera Milojka Spajića:

Zašto nemate reakciju na ovakvo antisrpsko delovanje Nika Đeljošaja, posebno imajući u vidu da ste svi skočili kao opareni zbog pogrešne interpretacije reči gradonačelnika Nikšića, Marka Kovačevića?

- Nadam se - naveo je - da će duh vaših predaka reagovati kroz vas te da ćete osuditi ovo sramno skandiranje navijača Albanije i Hrvatske.

Fudbalska federacija Makedonije osudila je juče nacionalističko skandiranje reprezentativca Albanije Mirlinda Dakua protiv makedonske države na Evropskom prvenstvu i zatražila da se istraži taj incident i preduzmu disciplinske mere, javlja Beta. Albanija i Hrvatska su u sredu odigrale nerešeno 2 : 2 na Evropskom prvenstvu, a slaveći bod, Daku je uzeo megafon i sa terena skandirao protiv Severne Makedonije.

Autor: redportal.rs