Vreme je da odrasli naprave dogovor o miru, ističe nezavisni kandidat za predsednika SAD 🤝🏻

Robert F. Kenedi Mlađi, nezavisni kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država i sin nekadašnjeg američkog senatora Roberta F. Kenedija (brata predsednika Džona F. Kenedija), nadovezao se na izjavu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o situaciji u Ukrajini.

Kenedi je na društvenoj mreži X objavio da deli zabrinutost predsednika Srbije zbog moguće eskalacije ukrajinskog sukoba:

Predsednik Srbije strahuje od potpunog rata sa Rusijom zbog Ukrajine. Boji se gubitka miliona života i želi da zna: gde su odrasli u sobi? I ja se to pitam. ❓🤔 Svet je taoc zbog proxy rata sa Rusijom koji može uništiti planetu. A većina Amerikanaca čak ne zna zašto smo uključeni.

IZVOR: X / @RobertKennedyJr

Dodaje da zahteva početak mirovnih pregovora i da za pregovaračkim stolom moraju biti SAD, Rusija i Ukrajina, aludirajući time na činjenicu da na nedavno održanoj mirovnoj konferenciji u Švajcarskoj nisu bili prisutni predstavnici Rusije:

Pozivan na prave mirovne pregovore sada sa SAD, Rusijom i Ukrajinom za stolom. Putin je bio spreman. I mi moramo biti spremni. Pozovite svog člana Kongresa i Belu kuću i recite im koliko je važno rešiti ovaj sukob pre nego što postane još veći. Nema više novca za rat u Ukrajini. Vreme je da odrasli naprave mir. Glasajte za mene u novembru i odmah počinjemo. Ako nije već prekasno. 🗳️

Kenedi je učestvovao u trci za nominaciju Demokratske stranke za predsedničkog kandidata na izborima u novembru, ali je tokom trke odustao i najavio da će na izborima učestvovati kao nezavisni kandidat. Među onima koji su mu javno pružili podršku je i glumac Kevin Spejsi koji je tradicionalno na strani demokrata.

IZVOR: X / @KevinSpacey

Autor: redportal.rs