Planira i da osnuje političku stranku!

Nakon što je 2022. godine osvojio samo 487 glasova na izborima za lokalnog savetnika u gradu Ročdejlu, britanski biznismen Stiv Endakot je pronašao način kako da pobedi na izborima.

Na izborima za poslanike britanskog parlamenta koji se održavaju u julu, birači će moći da glasaju za AI Stiva, avatar kreiran pomoću veštačke inteligencije. Kako navodi njegov kreator, on će biti fizički prisutan u parlamentu umesto AI Stiva, dok će AI Stiv biti dostupan svojim biračima 24 sata tokom 365 dana u godini. Endakot je za Indipendent izjavio da će on fizički glasati u parlamentu, ali da će ga u odlukama usmeravati njegovi glasači putem veštačke inteligencije.

Ali ni tu nije kraj prednosti ovakvog parlamentarca! Naime, Endakot ističe da je ovo samo početak i da je u planu osnivanje političke stranke koja će širom zemlje okupiti druge kandidate kreirane uz pomoć veštačke inteligencije.

View this post on Instagram

A post shared by Steve Endacott (@steve_endacott)

IZVOR: IG / @steve_endacott

Međutim, iako će birači moći da glasaju za AI Stiva, nadležni ističu da će, u slučaju da bude izabran, poslanik biti Stiv Endakot, a ne njegov AI avatar.

Endakot smatra da su savremeni političari potpuno odvojeni od svojih birača, da su fokusirani na stariju populaciju i da nemaju nikakav uticaj na mlade, jer ne koriste prednosti interneta i društvenih mreža koji su ka njima najbolji kanal komunikacije.

Autor: redportal.rs