Koliko može Srbija?

Danas se utakmicom između Hrvatske i Albanije otvara druga runda grupne faze na Evropskom prvenstvu koje se igra u Nemačkoj. Ako izuzmemo Belgiju favoriti su opravdali očekivanja, ali postoje reprezentacije koje su pokazale da mogu više.

Hrvatska je teško poražena od Španije i ukoliko danas ne pobedi biće veoma teško da se vrate i izbore prolaz dalje jer u poslednjem kolu igraju protiv Italije. Za Hrvate ovo može biti odlučujući meč, ali Albanci su pokazali da se neće ni malo lako predati.

Mađari su poraženi od Švajcarske, ali su poslednjih godina pokazali da mogu do pozitivnih rezultata i protiv najboljih reprezentacija sveta. Nemcima neće biti ni malo lako.

Srbija ima svoje šanse, a pravi protivnici su Slovenija i Danska. Ukoliko sa reprezentacijama poput ovih ne možemo ostvariti pobede ni ne zaslužujemo da idemo dalje. Međutim, potrebni kvalitet postoji u redovima naše selekcije pa bi eventualna pobeda protiv Slovenije donela mnogo toga.

Češka je reprezentacija koja je pokazala da može da se bori i da će svima biti teško protiv njih. Slovačka je pobedom nad Belgijom najavila da može biti otkrovenje turnira, dok će se Gruzija boriti do kraja za svaki bod.

Nema dileme, očekuje nas još mnogo uzbuđenja. Drugo kolo je pravi trenutak za popravni, ali i da se ode u krajnju dubiozu iz koje nema povratka. Od 24 reprezentacije 16 će proći u narednu rundu.

Autor: redportal.rs