Izvučeni parovi za prvo kolo kvalifikacija za LŠ

Fudbaleri Borca iz Banjaluke dobili su prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona ovog leta, a posao neće biti nimalo lak - šampion Bosne i Hercegovine, odnosno najbolji tim Republike Srpske, igraće protiv predstavnika Albanije u prvoj rundi! "Velikan iz Platonove" boriće se protiv Egnatije za prolaz u narednu fazu, odnosno da se primekne korak bliže grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja.

Priliku da igra kvalifikacije za Ligu šampiona Borac iz Banjaluke dobio je nakon osvajanja šampionske titule u BiH, gde je iskoristio nekoliko jesenjih kikseva Zrinjskog i fantastičnom igrom tokom čitave sezone šokirao tim iz Mostara. Iako je Zrinjski prethodne sezone igrao u grupnoj fazu Konferencijske lige, oni nisu uspeli da odbrane titulu, pa će sada daleko bolju priliku da se domogne Evrope imati tim iz Banjaluke, prenosi Mondo.

Svi parovi prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Slovan Bratislava (Slovačka) - Struga (Makedonija)

TNS (Vels) - Dečić (Crna Gora)

Borac Banjaluka (BIH) - Egnatija (Albanija)

Hamrun (Malta) - Linkoln (Gibraltar)

Baljkani (Kosovo i Metohija) - Santa Koloma (Andora)

Flora Talin (Estonija) - Celje (Slovenija)

KI Klasvik (Farska Ostrva) - Diferdanž (Luksemburg)

Penevežis (Litvanija) - Helsinki (Finska)

RFS (Letonija) - Larni (S.Irska)

Vikingur (Island) - Šamrok (Irska)

Virtuas (San Marino) - FSCB (Rumunija)

Ludogorec (Bugarska) - Petrokub (Moldavija)

Dinamo Minsk (Belorusija) - Pjunik (Jermenija)

Žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona na programu je u sredu, 19. juna. Tada će Borac iz Banjaluke saznati potencijalnog rivala ukoliko savlada Albance, a protivnika na prvoj evropskoj prepreci dobiće i Partizan. Srpski vicešampion nema veliki izbor - može da igra protiv Fenerbahčea ili protiv Dinama iz Kijeva.

Autor: mondo.rs