Ova odluka Izraela, koja je poslednja zemlja koja je priznala nezavisnost tzv. Kosova pre 3 godine, stupila na snagu nakon potpisivanja sporazuma

Izrael i tzv. Kosovo potpisaće danas u izraelskoj ambasadi u Prištini sporazum o slobodnom kretanju bez viznog režima za građane obe zemlje.

Kako je saopštila izraelska ambasada, ministar unutrašnjih poslova Izraela Moša Arbel prisustvovaće ozvaničenju ovog sporazuma, koji je postignut u januaru ove godine.

– Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na prijem koji organizuje Njena Ekselencija gđa. Tamar Ziv, ambasadora Države Izrael u Republici Kosovo, tokom koje ćemo proslaviti Dan nezavisnosti Izraela i Sporazum o ukidanju viza za građane Kosova - navodi se u saopštenju.

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani saopštila je 29. januara ove godine da je Izrael pristao da ukine vize za građane tzv. Kosova.

Ova odluka Izraela, koja je poslednja zemlja koja je priznala nezavisnost tzv. Kosova pre tri godine, stupila je na snagu nakon potpisivanja sporazuma.

- U ovom pravcu, dva nadležna ministarstva će nastaviti sa procedurama potpisivanja sporazuma o čemu će građani biti obavešteni čim odluka stupi na snagu. Kroz ovaj sporazum građani Kosova će moći da putuju bez viza u Izrael u turističke svrhe - navodi se u tadašnjem saopštenju Osmanijeve kancelarije.

Autor: redportal.rs