Treća sreća ⚫⚪

Fudbalski klub Partizan vratio je u svoje redove trenera koji je 2010. godine uveo crno-bele u grupnu fazu Lige šampiona.

Aleksandar Stanojević ponovo je trener Partizana i to po 3. put, stavio je potpis na ugovor u trajanju od 3 godine i danas je zvanično promovisan.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

IZVOR: IG / @partizanbelgrade

On je na promociji i konferenciji za medije izjavio:

- Evo mene opet. Opet se gledamo i sarađujemo. Razlog zašto sam se vratio je prvo što nisam završio započeti posao. Otišao sam u jednom trenutku, mislim iz ove perspektive da sam pogrešio i imam veliki izazov da posao ovog puta završim. Drugo, imam kao trener izazov, ovo je veliki izazov za mene. Iskreno, nisam imao predstavu da ću se vratiti, ali pre nekoliko dana smo stupili u kontakt i ni na kraj pameti mi nije bilo da ću se vratiti, ali kada Partizan zove, treba da razmišljate o tome - bile su prve reči Stanojevića.

- Postoje i uveravanja da ćemo biti pojačani u svim strukturama kluba što je nama veoma važno. Iz tih razgovora shvatio sam ozbiljnost Partizana. Zato sam potpisao ugovor na tri godine, jer smatram da je potrebno vreme da se neke stvari urade do kraja, svi zajedno. Nadam se sa što više navijača - rekao je novi šef stručnog štaba.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

IZVOR: IG / @partizanbelgrade

Na pitanje kakve promene se očekuju?

- Ja sam trener, ne treba da pričam o promenama. Mogu da kažem nama je potrebno pojačanje. Pojačanje u svakom smislu reči. Iz tog razloga smo pričali o svemu. Znate kako, hoćemo da se dignemo na viši nivo. Bolji sam trener nego što sam bio, dobio sam uverenje da ćemo svi napredovati. Ja bih to tako formulisao. Ja ništa nisam uslovljavao, to je moja želja.

- Imamo malo vremena da vidimo... Sa direktorom sam pričamo o tome, znamo šta nam treba. Radimo punom parom, vreme je potrebno. Samo što ovde vreme ne postoji. Radimo na pojačanjima. Pričamo. Biće, nadam se, vrlo brzo nekih rešenja.

Objasnio je Stanojević kako je prelomio da se vrati.

- Nisam bio zadovoljan stanjem u srpskom fudbalu, ali ja sam trener koji radi posao. Rekao sam im da ću raditi samo moj posao, na ekipi i terenu. To je najbolja stvar za trenera. Ulazimo u borbu.

O je govorio o povratku dece kluba.

- Treba da sačekamo, da se konsultujemo. Imamo stav i želje. Da sačekamo malo do Slovenije. Posle Slovenije ćemo imati jasniju informaciju ko bi trebalo da ide. Uvek sam za povratak Partizanove dece. Imamo neke ideje.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

IZVOR: IG / @partizanbelgrade

Govorio je o stručnom štabu.

- Mora uvek nova energija, sad je ušlo šest novih ljudi. Tu je Koković, eminentan stručnjak. Imao je ponudu iz inostranstva, ali osetio je izazov. Dok je radio u Voždovcu najviše je pokazivao po kontinuiranom napadu. Zato sam angažovao njega, kao i Kulića, koji ima iskustvo iz Superlige. Kondicioni trener je mlad i ima veliko iskustvo. Ovo nije stari Stanojević, došao sam da uradim apgrejd. Imamo tri godine.

Otkrio je kakvi su ciljevi u Evropi?

- Uvek maštamo o Ligi šampiona. O svemu maštamo, ali cilj je da igramo Evropu. Videćemo. Poslednji mandat mi je bila osmina finala, sada se nadamo višem stepeniku. Da budemo u jačem takmičenju.

O aktuelnoj situaciji.

- Uvek je težak trenutak, tako je bilo i kada sam dolazio prva dva puta. Videćemo pojačanja po našim mogućnostima. Verujem da ćemo dovesti dobre igrače, dovodimo ih za najviše ciljeve. Moramo da dignemo saradnju sa omladinskom školom i Teleoptikom na viši nivo. Da više koristimo decu kluba. Uvek je neuspeh kada ne osvojite titulu, to je vrlo jasno. Zato sam i otišao, mada mi je žao jer sam napravio respektabilnu ekipu. Nadam se da ću u vrlom kratkom periodu napraviti tim konkurentan u svim takmičenjima.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

IZVOR: IG / @partizanbelgrade

O napretku srpskog fudbala.

- Mi uvek potcenjemo ligu. Bio sam u Turskoj, oni su imali manje predstavnika od nas. Sada je liga dosta kvaltietnija, izjednačenija sigurna. Ima sjajnih trenera, mladih. Imaćemo jaku Vojvodinu i TSC, tu je Kragujevac sa novim trenerom, uvek stabilni Čukarički. Pojavljuje se i Ub sa Matićem. Malo nam fali više dobrih stadiona.

Očekivanja od navijača?

- Sve je to jasno, Svi mi žudimo da imamo podršku navijača. Radimo zbog njih. Neću da patetišem. Svaki navijač je važan. Nađ je legenda kluba, veliki partizanovac, neću da komentarišem njegov odnos sa navijačima. Stabilizovao je ekipu u teškom trenutku. Respektujem ga, kao i Duljaja. Imao sam situacija kada su mi zviždali, ali smo loše igrali. Moramo da se pokažemo i dokažemo. Nadam se podršci - zaključio je Stanojević.

Podsetimo, Stanojević je vodio Partizan od 2010. do 2012, kao i od 2020. do 2022. godine.

Sa crno-belima je u prvom mandatu osvojio dve titule šampiona i jedan Kup Srbije.

Autor: partizan.rs / redportal.rs