Srbija savladala Švedsku rezultatom 3:0 👏🏻

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švedsku u okviru poslednjeg pripremnog meča pred odlazak na EURO. Orlovi su u Štokholmu pobedili domaćina rezultatom 3:0, a golove za naš tim postigli su Milinković-Savić u 19. Aleksandar Mitrović u 62. i Dušan Tadić u 70. minutu.

Izabranici Dragana Stojkovića su u prethodnom meču poraženi od Austrije, a sada su izvojevali pobedu protiv skandinavske selekcije, što će im prilično značiti na polju samopouzdanja pred start prvenstva Starog kontinenta.

Već na samom startu meča, tačnije u 3. minutu domaćin je mogao do gola. Tečan napad po desnoj strani, lopta je ubačena u kazneni prostor, ali je Elanga nije zahvatio kako je želeo i šansa odlazi u nepovrat.

Orlovi su se do 19. minuta branili, a onda iskoristili prvu pravu priliku i poveli. Živković je prihvatio loptu na desnoj strani, poslao odličan centaršut u kazneni prostor, a Sergej Milinković - Savić je iz neposredne blizine glavom zatresao mrežu Olsena.

Švedska je tokom prvog poluvremena imala terensku inicijativu, a do izjednačenja je mogla u 38. minutu. Dobro je prošao Elanga po levoj strani, zaobišao Nemanju Stojića i šutirao, ali je Rajković zaustavio ovaj pokušaj.

Stojković je u drugom poluvremenu u igru uveo Gudelja umesto Lukića, dok je Tomason iz igre izveo Elijasona i Nilsena, a ubacio Larsona i Isaka.

Već na startu drugog dela domaći su zapretili preko Elange koji je šutirao sa nekih 20 metara, ali je Rajković bio dobro postavljen i odbranio mu šut. U narednom napadu pokušao je i Kuluševski, međutim Pavlović je uklizao u poslednjem trenutku i sprečio siguran pogodak.

Švedska je još jednom zapretila preko Isaka, međutim Rajković je ponovo bio na mestu i nogom zaustavio šut.

U 61. minutu Vlahović je prihvatio loptu na sredini terena, odložio je na stranu ka Mladenoviću, ovaj iz prve pronašao Mitrovića u srcu šesnaesterca, a najbolji strelac našeg tima klizećim startom smešta loptu u mrežu.

Orlovi su do trećeg gola mogli već u 69. minutu kada je Tadić poslao pas u prostor za Vlahovića, ovaj obišao golmana ali je u nastavku akcije prebacio okvir gola. Ipak, Srbija je do 3. gola stigla samo minut kasnije. Kostić se stuštio ka kaznenom prostoru i pokušao da uputi udarac, a posle dva odbitka lopta je stigla do Tadića koji je iz voleja postigao pogodak.

Podsećanja radi, Evropsko prvenstvo startuje 14. juna, a Srbija je u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Orlovi prvu utakmicu igraju 16. juna protiv Engleske.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

Izvor: Instagram/@fudbalskisavezsrbije

Autor: Telegraf.rs