Hektolitri piva neprestano dolaze do krajnje destinacije

Ispod stadiona na kojem će Srbija i Engleska igrati svoj prvi meč na Euru smešten je podrum piva kapaciteta 52.000 litara odakle se ovaj hranljiv napitak "pivovodom" distribuira ka točilicama na tribini.

Ovakav stadion je definitivno najveći san svakog navijača - u pitanju je objekat Šalke Arena u Gelzenkirhenu izgrađen 2001. godine. U to vreme bio je najmoderniji sportski objekat u Nemačkoj, a ni nakon skoro dve i po decenije nije mnogo izgubio na "sjaju" i funkcionalnosti.

Arena AufSchalke

Zbog jedne stvari je ipak osoben. Ono po čemu je najpoznatiji je splet cevi dugačkih 5 kilometara u kojem neprestano, tokom meča, teče pivo. U jednom pravcu.

Ovaj sistem omogućava dotok piva ka svakoj od točilica u svakom kutku stadiona, na radost fanova.

- Pivo stiže direktno iz jednog od četiri rashladne komore koje se nalaze u katakombama ispod stadiona, gde se može uskladištiti 52.000 litara. Pivo potom "putuje" iz centralne cevi kroz mrežu manjih cevi sve do točilica i grla žednih navijača - piše na sajtu Feltins arene o njihovom jedinstvenom sistemu distribucije piva, a prenosi K1info.

Da bi se osiguralo da pivo sve vreme bude rashlađeno, čak i u najdaljoj tački na stadinu do koje treba da se sprovede, cevi su osigurane najboljom izolacijom. Čistoća pivovoda se takođe ne dovodi u pitanje. Sve funkcioniše na najbolji mogući način.

Hektolitri piva neprestano dolaze do krajnje destinacije

Sada je malo jasnije zbog čega se svaki navijač obraduje kada shvati da će pratiti utakmicu na ovom stadionu više nego bilo kom drugom sportskom objektu.

Engleska i Srbija odigraće 16. juna na Šalke Areni meč 1. kola grupe C i biće to jedini meč koji će se igrati na ovom stadionu u okviru ove grupe.

Prema najavama iz Engleske, očekuje se dolazak gotovo pola miliona navijača sa Ostrva.

Naravno, na Euru će biti prisutan i ogroman broj navijača Srbije kojih već ima u ovoj zemlji na privremenom radu, ili sa stalnim boravkom, i svake godine ih je sve više u potrazi za boljim životom.

Arena u Gelzenkirhenu ni Srbima, ali ni Englezima nije ostala u dobrom sećanju. Pamtimo je kao mesto najtežeg poraza koji smo pretrpeli na velikim takmičenja - čuvenih 0:6 protiv Argentine na Svetskom prvenstvu.

Englezi su na Šalke Areni poslednji put takođe igrali 2006. godine i tada su poraženi na penale od Portugalije u osmini finala.

Autor: K1info.rs