Optuženi Albanci zbog saradnje sa srpskom službom

Dve osobe uhapšene su po nalogu specijalnog tužilaštva u Prištini, zbog sumnje da su počinile krivično delo "špijunaža“, a policija im je nakon hapšenja odredila zadržavanje do 48 sati.

- Specijalno tužilaštvo Kosova obaveštava javnost da je nakon višemesečnih istraga, danas u saradnji sa policijom i Obaveštajnom službom, izvršilo racije na dve lokacije na Kosovu i uhapsilo dve osobe sa kosovskim državljanstvom, osumnjičene za krivično delo ‘špijunaža’ - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Protiv uhapšenih će biti preduzete sve neophodne istražne radnje. Za razliku od tužilaštva, mediji na albanskom prenose detalje, da je akcija hapšenja i pretresa izvedena u Uroševcu, da se radi o osobama B. Š. i M. K., a koje su osumnjičene za navodnu "špijunažu i saradnju sa BIA Srbije".

- Oni se sumnjiče da su dugi niz godina sarađivali sa srpskim obaveštajnim strukturama. Jedan od uhapšenih je bio carinik u vreme 1990-99, dok je posle rata nastavio da obavlja funkciju carinika u periodu Unmik administracije na Kosovu - prenosi portal Ekspres.

Autor: rts.rs