Potpuno neočekivan odgovor stare drugarice

Kraj maja i početak juna nisu samo najava uzbudljivih letnjih avantura i porodičnih odmora na moru, nego i trenutak kada se mnogi baš u ovom periodu odluče da organizuju svadbe, krštenja i druga slavlja na otvorenom, nadajući se da će ih poslužiti i sreća i vremenski uslovi. Međutim, ovaj period godine tipičan je i za proslave na koje se podsetimo tek možda kada nas ubace u neku novu vajber grupu, i to sa naslovom „proslava 20 godina mature“.

I kao što se mnogi tada osete iznenađeno što su prošle tolike godine otkako smo zauvek napustili školske klupe i zamenili ih fakultetskim amfiteatrima, ili već našli prvi posao, drugo pitanje koje se gotovo automatski nameće je kako što bolje izgledati.

Neminovno je da vreme i životne okolnosti utiču na to da se sa većinom drugara iz srednje škole ne sretnemo i po nekoliko godina, pa onda i toga da im je jako važno da prilikom takvih susreta ostave što bolji utisak ili pokažu tadašnjoj razrednoj kako su i u životu bili „dobri đaci“.

Međutim, ima i onih koji su se prepoznali u činjenici da neke ustaljene navike, možda pogrešne ili loše, nisu išle naruku zajedno sa godinama, pa je tako jedna članica maturske vajber grupe odbila poziv da dođe na maturu, a razlog je - 20 kilograma viška u odnosu na period velike mature.

Njen odgovor šokirao je mnoge koji su se nadali što većem odzivu celog razreda, ali i nametnulo pitanje koliko revnosno držimo do dobrih navika koje nam mogu pomoći da u svakom trenutku budemo zadovoljni sobom i dokažu da danas ipak brinemo o svom zdravlju, kao što smo nekad o dobrim ocenama.

Uz postepenu i adekvatnu primenu nekih boljih navika, rezultati definitvno mogu promeniti ovakvu odluku.

Autor: blic.rs