Srpska teniserka nastavila bajku u Parizu

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u osminu finala Rolan Garosa pošto je na terenu Simon Matje savladala Donu Vekić iz Hrvatske sa 2:1. 💪

Od početka meča ništa nije polazilo za rukom srpskoj teniserki, Odmah na startu pretrela je brejk koji je uticao na njenu nervozu i igru, a samim tim i na rezultat. Tako, Hrvatica je nizala brejk za brejkom, pa je polse ubedljivih 6:0 povela sa 1:0 u setovima, piše Telegraf.

Delovalo je da će Danilovićeva relativno lako da završi svoj nastup u trećem kolu, ali je u drugom setu usledio veliki preokret. Srpska teniserka je zaigrala baš onako kako ume i nije, i pored velike borbe i mnogo pritiska, dozvolila rivalki da povede i odmuzme joj set. Umesto toga, kada je bilo najpotrebnije, posle 6:5, Olga pravi kljčni brejk za 7:5 i 1:1 u setovima.

Do kraja susreta viđena je ogromna borba. Vekićeva odmah pravi brejk i stiže do prednosti, ali je Olga ovoga puta bila skoncentricana i u šestom gem, uzvratila za 3:3. Kako bi spektakl u Parizu bio još veći pobrinula se i kiša koja je počela da pada, ali duel nije prekinut već se nastavio.

U takvim uslovima, bolje se snašla Dona koja je upisala novi brejk. Ali.... Ponovo je Olga bila blizu ispadanja i ponovo je napravila brejk za izjednačenje. "Mirisalo" je na novo čudo...Međutim, nije se dogodilo pošto je ponovo Hrvatica povela brejkom za 6:5, koji potom, uz dosta muke, ne uspeva da potvrdi.

Još jednom je Olga uzvratila ribrejkom. Tako, posle 6:6 u trećem setu, usledila je totalna drama i taj-brejk. I tu nije bilo ništa manje dramatično. Hrvatica je povela sa 6:2 i delovalo je, po ko zna koji put da je sve gotovo, a Danilovićeva je opet vratila mini brejkove i vratila se na 6:5. Potom, bilo je i 7:7, a onda je Olga došla do 9:8, a onda je osvojila i ključni poen za ogroman trijumf.

Autor: telegraf.rs