Slemovi i reprezentacija, to me i dalje pokreće

- Nisam potvrdio od rastanka sa Goranom da imam trenera za stalno. Rekao sam da je Nenad tu da mi pomogne kao prijatelj i mentor, kao neko koga smatram važnim u životu. Danas dolazi Boris Bošnjaković, on je deo mog tehničkog tima kada je u pitanju analiza mečeva i moje igre. Bio je i glavni trener u Novak teniskom centru. Dugo godina već sarađujemo, u različitim ulogama. Biće sa mnom u Parizu u ulozi teniskog trenera i radi sa mnom analizu, pripremu i taktiku. Posle ovog turnira nemam nikakav dugoročan plan - rekao je Đoković, a prenosi K1info.

Tragom toga da mnogi uzrok slabijih igara u prvih pet meseci traže u padu motivacije, Novaka je rekao kako sa njom stoji:

- Varira motivacija, nije konstantno, Jedne nedelje ovako, druge onako. Pokušvam u celom procesu da održim kontakt sa najvišim nivoom posvećenosti profesionalnom tenisu i onome što je neophodno za dalje takmičenje i osvajanje največćihg trofeja. Da uradim ono što je do mene – kondicija, tenis, ishrana, psihologija, da održim neminovni nivo predanosti radu da bih i dalje pretendovao za grend slem titule - kaže Đoković i dodaje:

- Na slemovima ima i dalje motivacije na pretek. Na ostalim turnirima je dosta smanjeno, ali slemovi, reprezentacija… To me i dalje pokreće, daje mi snagu i volju. U suštini, to je meni i dovoljno u ovoj fazi karijere, zato se i dalje bavim. Rang mi nije više prioritet, to me ne interesuje, uradio sam tu poprilično dobar posao. Trudim se i da uživam u svemu, što nije uvek moguče, pogotovo ako nemam najmilije sa sobom, onda je otežano, ali dobro, to je nova faza u mentalnom smislu koju moram da obradim i da se na nju adaptiram.

Tokom jednog od mečeva u Ženevi, ali i u nekoliko drugih mečeva prošle i ove godine, bilo je primetno Novakovo drhtanje, što je izazvalo brigu njegovih navijača.

- Ne bih komentarisao to što mi drhti ruka. Hvala svima koji se brinu i kojima je stalo. Druge stvari zdravstvene prirode zadržaću za sebe - dodao je Đoković.

Autor: K1info.rs