Slovenac ubacio trojku za pobedu i ostvario tripl-dabl 👏🏼

Luka Dončić je odigrao spektakularnu utakmicu, koju je zaokružio fenomenalnom trojkom koju je postigao preko Francuza Gobera. Njegov uspeh je veći i zbog toga što je ova trojka njegovom timu donela pobedu. Rezultat je na kraju bio 109:108.

Dončić je pobednički koš postigao 3 sekunde pred kraj, osvetivši se tako Francuzu za udarac pesnicom u stomak koji se dogodio nešto ranije. Ova pobeda je njegovom timu donela drugi brejk u finalu Zapada. Dončić je ostvario tripl-dabl učinak, ubacio je 32 poena, imao 13 asistencija i 10 skokova, uz procenat šuta 10/23.

Minesota je imala 18 poena prednosti u jednom trenutku, kontrolisala je igru do početka poslednje deonice kada je krenula serija Dalasa 8:0. Od tada kreće rezultatska klackalica, a viđeno je čak 11 različitih promena u vođstvu.

S jedne strane smo imali Dončića i Kajrija Irvinga, s druge Entonija Edvardsa i Naza Rida. Irving je postigao svoju prvu trojku na meču tek u poslednjoj četvrtini, a zatim još tri do kraja meča. On je u finišu promašio tri od četiri slobodna bacanja. 

Irving je meč završio sa 20 poena i bio je drugi najbolji u redovima Dalasa, Gaford je ubacio 16, Lajvli je dodao 14, a Vošington 10. Pored Rida, kod Minesote je sa 21 poenom najraspoloženiji bio Edvards. Konli je dodao 18, a Gober 16 poena i 10 skokova, a Karl-Entoni Tauns 15 poena.

Autor: telegraf.rs