Prodaja Teslinih automobila u Evropi u aprilu je najniža za poslednjih 15 meseci

Udruženje evropskih proizvođača automobila (ACEA) objavilo je danas da je u aprilu u Evropskoj uniji registrovano samo 13.951 električno vozilo (EV) američke kompanije Tesla, za 2,3 odsto manje nego u istom mesecu lane.

Prodaja Teslinih automobila u Evropi u aprilu je najniža za poslednjih 15 meseci, što ukazuje na slab početak drugog kvartala 2024, prenosi Blumberg.

Registracije Teslinih vozila u Velikoj Britaniji su u aprilu pale za 25 odsto međugodišnje, a registracije u prva četiri meseca 2024. godine za 14 odsto međugodišnje.

Kompanija Tesla je 24. aprila objavila je da je njen prihod u u prvom kvartalu 2024. pao za za devet odsto međugodišnje na 21,3 miljarde dolara, preneli su mediji.

Profit Tesle je istovremeno pao za 55 odsto međugodišnje na 1,13 milijardi dolara, tako da je prilagođena zarada po akciji iznosila 45 centi, što je manje nego što su očekivali analitičari.

Izvršni direktor Tesle llon Mask je tom prilikom naveo da je kompanija u prvom tromesečju 2024. imala nekoliko problema koji su uticali na proizvodnju i dodao da očekuje znatno uspešniji drugi kvartal 2024. godine , prenosi Tanjug.

Autor: Tanjug