Policija u Pojasu Gaze je pod jurisdikcijom Hamasa, a prema Izraelu, mnogi njeni oficiri takođe služe u vojnom krilu te grupe

Dva vojna operativca Hamasa koji su takođe služili kao najviši zvaničnici u policiji te palestinske grupe ubijena su u nedavnim izraelskim vazdušnim napadima u Pojasu Gaze, saopštavaju IDF i Šin Bet, a prenosi RTS.

U nedelju, Zaher el Huli, visoko rangirani policajac u centralnoj Gazi, bio je meta napada dronom. Prema IDF-u, Huli je bio član Hamasovog vojnog krila zajedno sa svojom visokom ulogom u policiji.

- U okviru svojih aktivnosti, Zaher je održavao kontakte sa drugim teroristima iz te organizacije i napredovao u terorističkim napadima na izraelski domaći front - navodi vojska.

U odvojenom napadu u subotu ubijen je Rami Halil Faki, za kojeg IDF kaže da je član Hamasovog vojnog krila, pored njegove uloge visokog oficira u policiji Nuseirata.

- Kao deo svoje uloge, komandovao je snagama naoružanih terorista koji su vodili akcije protiv naših snaga - kaže vojska.

U napadu su ubijeni Fakijev zamenik i još četiri člana Hamasa.

Policija u Pojasu Gaze je pod jurisdikcijom Hamasa, a prema Izraelu, mnogi njeni oficiri takođe služe u vojnom krilu te grupe.

Autor: Rts.rs/Redportal.rs