Na mestu nesreće niko nije pronađen sa znakovima života

Nakon što su iranski mediji i specijalne spasilačke jedinice saopštile kako su u helikopterskoj nesreći stradali predsednik države Ebrahim Raisi, šef diplomatije Hossein Amir-Abdolahian i ostatak delegacije, agencije u Iranu objavile su i prve fotografije i snimke s mesta nesreće. 👇

Prema onome što se može videti sa snimka koji je zabeležen iz vazduha, helikopter se srušio na izuzetno teškom planinskom delu, a spasiocima su trebali sati da dođu do delegacije koja se nalazila u helikopteru.

Prve informacije koje su saopštene su te da na mestu nesreće niko nije pronađen sa znakovima života.

- Otkrivanjem mesta nesreće nisu otkriveni znakovi života među putnicima helikoptera - rekao je šef iranskog Crvenog polumeseca Pir Hosein Kolivand, pišu Novosti, prenosi Pink.rs.

Prilikom povratka helikopterom, na području nedaleko od Tabriza primećeni su problemi sa jednim od tri helikoptera koji su se vraćali iz Azerbejdžana.

Ispostavilo se kako je problem nastao u helikopteru u kojem se nalazili visokorangirani članovi delegacije. Brojne spasilačke ekipe odmah su se uputile na mesto nesreće, a navodi se kako je u akciji učestvovalo više od 300 spasilaca.

IZVOR: X / @ragipsoylu

Autor: Pink.rs