Biće preduzete mere 🤚🏻

Finale ABA lige donelo je incident kakav nismo očekivali - košarkaš Partizana Džejms Naneli fizički je nasrnuo na igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića i udarcem pesnicom u lice naneo mu teške telesne povrede. Crveno-beli su se odmah oglasili saopštenjem i pokazali kako izgledaju povrede njihovog košarkaša.

Sada je ovim povodom reagovala i ABA liga. U izjavi dostavljenoj SportKlubu, regionalno takmičenje je obavestilo javnost o preduzetim koracima nakon velikog skandala koji se desio u Beogradu, kada su se ekipe smenjivale na šuterskom treningu u Areni. Na mestu gde će se u nedelju uveče igrati meč oba tima su trenirala po poslednji put pred utakmicu, a dok su se timovi mimoilazili došlo je do sukoba između Nanelija i Lazarevića.

Iz ABA lige su poručili da su upoznati sa incidentom, da su tim povodom poslali disciplinskog sudiju u Beograd, koji bi trebalo da doputuje pre početka utakmice kako bi prikupio što više informacija o događaju, ali da se u isto vreme ne osećaju nadležnim jer se incident dogodio van košarkaškog terena.

To bi moglo da znači i da Džejms Naneli neće biti suspendovan za naredne mečeve u finalnoj seriji regionalnog takmičenja, što je Zvezda zatražila u svom prvom obraćanju javnosti.

Autor: mondo.rs